De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (2024)

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (1)

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (2)

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (3)

Hugo van Vondelen

Product Specialist

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (4)

Rachel Schnalzer

Senior Writer

Je droomt er wellicht van om deze zomer te zwemmen in de Adriatische Zee of te wandelen in een weelderig Baltisch bos. Of je denkt erover om lekker achterover te leunen in cafés door heel Europa onder het genot van een cappuccino en een goed boek.

We hebben goed nieuws: het unieke zomergenot in Europa reikt tot ver in het laagseizoen. Dit houdt in dat je genoeg tijd hebt om een zorgeloze vakantie te plannen in september, oktober of later – je profiteert dan vaak van kortere rijen bij attracties en lagere prijzen voor accommodaties dan gewoonlijk in de zomer.

We hebben een lijst gemaakt van onze favoriete treinroutes zodat je tot lang na de zomer kunt genieten van de zon en een paar strandwandelingen. Kies gewoon je Pas, reserveer zitplaatsen indien nodig en neem een fles zonnebrandcrème mee – de pracht van Europa in het laagseizoen is op je aan het wachten.

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (5)

Reis naar de Adriatische Zee

Villa Opicina – Rijeka

Pak je koffers, want je kunt een nieuwe internationale route proberen. Vanaf eind april rijdt er een rechtstreekse regionale trein van Villa Opicina in Italië naar Rijeka in Kroatië. Deze trein rijdt tijdens deze route dwars door het zuidwesten van Slovenië.

De trein vertrekt vanuit de Italiaanse grensstad Villa Opicina en rijdt door Sloveense steden als Sežana en Divača, die bekend staan om hun grotten en karstlandschappen. Je reis eindigt over de grens in Rijeka, een schilderachtige havenstad aan de schitterende Adriatische kust van Kroatië.

Opmerking: de rechtstreekse trein rijdt tot en met 30 september 2024. Na deze datum kun je een soortgelijke reis maken met een overstap in Pivka, Slovenië.

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (6)

Ga de zon achterna in Cornwall

Exeter – Penzance

Engeland is wellicht niet de meest voor de hand liggende plek om in het laagseizoen de warmte op te zoeken, maar Cornwall behoort tot de zonnigste regio's van het Verenigd Koninkrijk. Cornwall heeft tot ver in de herfst een mild klimaat.

Je reis begint in Exeter, waar je met een rechtstreekse trein in drie uur naar Penzance in het zuidwesten reist. Deze chique havenstad wordt geroemd om zijn kunstscène, zachte zandstranden en ruige kustlijn. Als de trein langs Dawlish rijdt, een stad aan zee net ten zuiden van Exeter, kun vanaf je zitplaats in de trein genieten van prachtige uitzichten op het water.

Inspiratie opgedaan? Plan je reis

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (7)

Het rustige gedeelte van de Italiaanse kustlijn

Bari – Lecce

De Italiaanse kustlijn van Bari tot Lecce is weliswaar niet zo beroemd als Cinque Terre of Amalfi, maar als je goed kijkt, tref je hier vele ongerepte stranden, prachtige kliffen en eeuwenoude dorpen. Er gaat een rechtstreekse regionale trein van de kustplaats Bari naar het mooie Lecce, dat bekend staat om zijn barokke gebouwen en straten met lichte stenen.Stop tijdens je treinreis om kleinere dorpjes en zwemplekken te verkennen.

Neem na Lecce de tijd om Puglia te ontdekken. De spoorlijnen in Puglia behoren weliswaar niet tot het Pasnetwerk, maar de kusten, de glooiende landbouwgronden en de steden in de regio zijn het zeker waard om de extra reis te maken.

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (8)

Verken de zuidkust van Portugal

Lagos – Vila Real de Santo António

De zuidkust van Portugal is in de zomer een hotspot voor reizigers over de hele wereld. Wij gaan het liefst na augustus, aangezien er dan minder mensen zijn en het warm genoeg is om te kunnen zwemmen.

Nadat je hebt genoten van het strand met de indrukwekkende rotsformaties van Lagos op de achtergrond, verruil je het zand voor de stad met een twee uur durende treinroute naar Faro. Je kunt hier ontspannen in cafés aan het water. Zodra je de bezienswaardigheden hebt gezien, neem je de trein die verder langs de kust naar het oosten rijdt. Je reis eindigt in Vila Real de Santo António, een rustig vissersdorpje dat ideaal is om je reis af te sluiten.

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (9)

Ontspannen in kustplaatsen

Perpignan – Girona

Als reizigers reizen van Frankrijk naar Spanje, kiezen ze vaak voor de hogesnelheidstrein. Doordat ze voor de hogesnelheidstrein kiezen, missen ze echter een prachtige spoorlijn die zich uitstrekt langs de Middellandse Zeekust en kronkelt door de uitlopers van de Pyreneeën.

Begin je reis in Perpignan, een oude stad in Zuid-Frankrijk waar de Catalaanse identiteit sterk aanwezig is. Neem vervolgens de trein naar het zuiden, die stopt in leuke kustplaatsen zoals Collioure, Banyuls Sur Mer en Cerbere. Als je de Spaanse grens bent overgestoken, stap je over op een andere trein in Portbou en rijd je verder naar Girona. Ontspan in de middeleeuwse architectuur van Girona en geniet van deze prachtige plek aan de Spaanse Costa Brava.

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (10)

Ontdek een wild Baltisch eiland

Greifswald – Świnoujście

Beleef avonturen op een eiland tijdens je reis van Greifswald inDuitsland naar Świnoujście, gelegen in de uiterste noordwestelijke hoek van Polen.

De reis begint in Greifswald, een universiteitsstad met karakteristieke baksteengotische gebouwen en een historische haven. Na een overstap in Züssow neem je de trein over het eiland Usedom in de Oder Delta, waar elanden, wolven, zeehonden en vele andere wilde diersoorten leven. Usedom – en de delta in het algemeen – is gelegen aan de Baltische kust tussen Duitsland en Polen en is een magische plek om te wandelen, vogels te kijken en de natuur te bewonderen.

Je avontuur eindigt in Świnoujście, waar je een breed strand, een ontspannende promenade en de hoogste vuurtoren aan de Baltische Zee vindt.

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (11)

Een Andalusisch avontuur

Sevilla – Cádiz

Een wandeling door Sevilla is een onvergetelijke ervaring. Dat geldt vooral voor de periode na de zomer, wanneer de temperaturen dalen tot 24 en 25 graden Celsius. Sevilla heeft een rijke geschiedenis en een overheerlijke keuken. Dit maakt het een perfecte plek om een Interrail-avontuur door Zuid-Spanje te beginnen.

Vanuit Sevilla neem je de trein naar het zuiden dat in een uur rijdt naar Jerez de la Frontera, een kleine Andalusische stad met paleizen, opmerkelijke tuinen en het monumentale Alcázar de Jerez. Nadat je hebt ontspannen in Jerez de la Frontera, reis je met de trein in 35 minuten naar Cádiz aan de kust. Cádiz wordt beschouwd als de oudste stad van West-Europa en is een plek waar je zo lang mogelijk moet blijven en genieten voordat je weer naar huis reist.

De beste treinroutes in het laagseizoen na de zomer (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6004

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.